Matematik

eksponentielle udviklinger

28. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet)

heeej folkens

er eksponentielle udviklinger monotone? og hvordan kan man se det?

er eksponentielle udviklinger injektive?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Prøv at tegne en eksponentiel udvikling på din lommeregner, så kan du nok se det, om en funktion er monoton. En funktion er injektiv, hvis der til ethvert y findes netop ét x. Gælder det for eksponentialfunktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2009 af mathon

f(x) = b·ax , a,b∈R+   med graf i 1. og 2. kvadrant dvs f(x) = y > 0

f '(x) = ln(a)·y
dvs
          for 0<a<1 er f '(x)<0, hvoraf f(x) er monotont aftagende i hele Dm(f)
          for a>1 er f '(x)>0, hvoraf f(x) er monotont voksende i hele Dm(f)


Skriv et svar til: eksponentielle udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.