Matematik

Tangent med ubekendt konstant til parabel

31. oktober 2009 af Lehmann15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Find den værdi af k, for hvilken linjen med ligningen y = 2x + k er tangent til grafen for f(x) = 2x2 – 3.

Det første jeg tænker at at sætte de to op overfor hinanden, altså: 2x + k = 2x2 – 3 og så isolere k. Problemet er bare at jeg så får k = 2x, hvorefter jeg indsætter det og får 4x = 4x.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at komme videre. Nogle hints ville være fantastisk!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Det er to ligninger med to ubekendte

y = f(x) og y ' = f '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2009 af peter lind

k er ikke afhængig af x, så din løsning er forkert. Du skal løse din ligning som en andengradsligning. Du skal finde de .værdier af k, hvor der kun er 1 løsning


Svar #3
31. oktober 2009 af Lehmann15 (Slettet)

Hvad skal jeg så differentiere y mht? x eller k?


Svar #4
31. oktober 2009 af Lehmann15 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal gøre det peter. Den eneste andengradsligning jeg kan se er f(x) = 2x2 – 3 og der indgår k ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2009 af mathon

f '(xo) = 4xo = 2
             xo = (1/2)
yo = f(xo) = f(1/2) = 2(1/2)2 – 3 = (1/2) - (6/2) = -(5/2)

hvoraf
yo = 2xo + k
-(5/2) = 2·(1/2) + k
-(5/2) = 1 + k

k = -(5/2) - (2/2) = -(7/2)
 


Skriv et svar til: Tangent med ubekendt konstant til parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.