Matematik

rigtigt hurtig hjælp!

04. november 2009 af salliii (Slettet)

jeg sidder med en opgave og jeg forstår ikk opgave b

opgaven hedder :

en kvadratisk metalplade med sidelængden 1,2 m udskæres.
højden x (målt i meter), hvor x er større end 0 men mindre end 0,6

har disse oplysninger:
højden er x
bredden er 0,6-x
længden er 1,2-x

a) gør rede for, at kassens rumfang (målt i m^3) som funktion af højden x er bestemt ved R(x)=x^3-1,8x^2+0,72x

denne opgave har jeg lavet.

b) bestem x, så kassens rumfang bliver størst mulig.

jeg sige solve(3x^2-3,6x+0,72=0,x) = x=0,25359 og x=0,94641 men hvilke af dem er så kassens rumfang så den bliver størst som muligt ? er det begge ?

på forhånd tak ;)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af Simon2 (Slettet)

x ∈ ]0;0,6[

Ligger 0,25359 indenfor dette interval, eller gør 0,94641? ;-)


Skriv et svar til: rigtigt hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.