Kemi

Hjælp til en lille opgave.plz

04. november 2009 af mig2010 (Slettet)

Hej allesammen

er der en der kan hjælpe mig med den her opgave.

1) Forklar hvorfor chlorering af o-xylen (1,2-dimethylbenzen) giver en blanding af to produkter,
mens chlorering af p-xylen giver et enkelt produkt.

2) Hvor mange produkter giver chlorering af m-xylen?
 

tusind tak :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Halider er generelt deaktiverende og vi antager derfor, at der kun sker en monosubstitution med Cl2. Jeg formoder, at du har skitseret hhv. o-, m- og p-isomerene af xylen. I alle tre kan Cl erstatte én ud af 4 mulige H'er.

I o-xylen er der 2 forskellige H'er (= 2 mulige produkter); i p-xylen er alle H'erne identiske (= 1 muligt produkt), og i m-xylen er der 3 forskellige H'er (= 3 mulige produkter).


Svar #2
04. november 2009 af mig2010 (Slettet)

vil du ikke nok uddybe dit svar, for jeg synes ikke at jeg forstår det helt.

plzz


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Se vedlagte tegning.

Vedhæftet fil:xylen.JPG

Skriv et svar til: Hjælp til en lille opgave.plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.