Matematik

Vægten af et granit hjul

04. november 2009 af Metsjen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heej jeg har virklelig brug for hjælp til den her opgave! /:

Så der nogen der kan hjælpe mig med følgende:

I Danfoss Universe er der et granit hjul, som drejer rundt i vand. Hjulet har en yfre diameter på 1,80 m og en indre på 1,50 m plus en bredde på 0,45 m

Massefylden på granit hjulet er 2,7 g/cm3

beregn vægten på granit hjulet.

Tusind tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Isomorphician

Lav målene om til cm.

Find arealet af cirklen med ydre diameter.

Træk arealet af cirklen med indre diameter fra.

Gang med bredden.

Nu har du rumfanget i cm3


Brugbart svar (5)

Svar #2
04. november 2009 af keg (Slettet)

Formlen er V=(π/4)*(D2-d2)*B*ρ= 945 kg

Hvor D=store diameter og d=lille diameter  og hvor B er bredden og hvor ρ= masse fylden

forklaring på formel :  først firnde areal af den store cirkel og derfra trækkes areal af den mindre cirkel. derefter ganger man med bredden af hjulet og så får man volumet af hjulet og nå det ganges med massefylden fås vægten

husk at du skal bruge samme dimensioner hele tiden

god luck


Svar #3
04. november 2009 af Metsjen (Slettet)

Til keg

Det lyder forståeligt, tak (:

, men hvordan finder jeg massefylden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af keg (Slettet)

den står jo opgivet i opgaven til 2,7 g/cm3


Svar #5
04. november 2009 af Metsjen (Slettet)

Når ja.
Tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2012 af Akr98 (Slettet)

Hej,

Passer det at det giver 18.083,7? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2012 af Isomorphician

Se (afrundet) svar i #2


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit svar har ingen enhed.

Det korrekte svar er givet i #2 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2012 af Akr98 (Slettet)

Når jeg skriver (3,14/4)*(1,80-1,50)*0,45*2,7 bliver det = 0,286133. Hvordan bliver det så til 945 kg?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

I formlen i #2 indgår diametrenes kvadrater. Desuden har du indsat længder i m , mens massefylden er i g/cm3 , så der skal omregnes lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2012 af Akr98 (Slettet)

#10

Nu har jeg forstået det :) . Tusinde tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2012 af JesperHaas (Slettet)

Og hvordan omregner man så de 944716,18cm til kg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2012 af Abinass (Slettet)

Vægten af granithjulet:   
Areal af den ydre cirkel:   
0.9 i anden * 3.14   = A = 2.54
Areal af den indre cirkel:   
0.75 i anden * 3.14   = A = 1.76
2.54-1.76    = 0.78
Derefter gange 0.78 med bredden:   
0.78 * 0.45   = 0.351 er rumfang 
0.351 * 2.7 g/cm3   = 0.9477 g/cm3

 

 

hej kan dette passe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Rumfanget er 0,350m3 . Omregn massefylden til kg/m3 og beregn så hjulets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2014 af CarlChristian1 (Slettet)

jeg er en skank


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2014 af friskfyr14 (Slettet)

0,35 m3 svarer til 0,35 * 10 * 10 * 10 = 350 dm3 

350 dm3 svarer til 350 * 10 * 10 * 10 = 350000 cm3 

350000 cm3 vejer 350000 * 2,7 g = 945000 gram 

945000 gram svarer til 945000 / 1000 kg = 945 kg


Skriv et svar til: Vægten af et granit hjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.