Matematik

Gøre rede for ? Rumfang ?

05. november 2009 af malou190 (Slettet)

Nogen der vil hjælpe ?

50x80 cm

Gør rede for at 0<x<25, og at kassens rumfang V(x) som funktion af x er bestemt ved V(x) =2x *(50-2x)*(40-x),
Hvor V(x) er målt i cm3, og x er målt i cm.

 

Aner ikke hvad jeg skal ?

Det eneste jeg kan komme med er: V(x) = l*b*h

Og hvad så ? Hvordan kan jeg fortsætte ? :S

HJÆLP !!

KH. Malou


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Danner39 (Slettet)

hvad er x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

Aner ikke hvad jeg skal ?

Det gør jeg heller ikke, du skriver jo ikke alle oplysningerne her.

Hvis du gerne vil have hjælp skriver du hele den oprindelige opgave her, så ser vi på den


Svar #3
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Altså det er 2 sider at en kasse, hvor længden er 80 og bredden er 50 cm


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

Den oprindelige tekst og den hele ellers ingen hjælp fra mig


Svar #5
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Fra en metalplade med længde 80 cm og bredde 50 cm fjernes de skraverede områder, hvorefter resten foldes langs de stiplede linier (se figur 1). Herved fremkommer en kasse (se figur 2).

Gør rede for at 0<x<25, og at kassens rumfang V(x) som funktion af x er bestemt ved V(x) =2x *(50-2x)*(40-x),
Hvor V(x) er målt i cm3, og x er målt i cm.
Bestem V’(x) og bestem det størst mulige rumfang af kassen.

det er hele opg. formuleringen
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

og så mangler figur1 og figur 2


Svar #7
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 vedhæfter lige med figur og det hele

Vedhæftet fil:opg.2.docx

Svar #8
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Har vedhæftet filen - hvis det er forståeligt


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

Der er stadig ingen figurer med.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Lige umiddelbart virker det ret simpelt at finde V'(x)..

Og for at finde det størst mulige rumfang, ville jeg foreslå enten at maksimere ved hjælp af Lagrange eller elimination..


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. november 2009 af jesperher (Slettet)

hvorfor tager folk ikke hensyn til, at ikke alle kan åbne docx filer??

men som jeg kan illustrere mig frem til, så er højden på kassen 2x.

bredden på kassen er de 50-2x og længden er de 40-x

når man folder kassen fjerner man jo noget af længden og bredden. og hvis vi fjerner 2x fra de 50cm fjerner vi også 2x fra de 80cm

(80-2x) forkortes til 40-1x eftersom vi startede med 80 cm, og der skal bruges en top og en bund, så havner vi på 40cm. men der skal foldes 1x fra både top og bund.

de 50-2x er jo også bare, at der skal fjernes 1x fra hver side..

.

.

.

Bestem V’(x) og bestem det størst mulige rumfang af kassen.

V '(x) kan findes på lommeregner.. og i hånden er det formlen n*x^(n-1) man bruger..

for at finde størst mulige rumfang optimere du..

(som dokumentation kan det være godt med en graf så du er sikker på at der er et max størrelse)

men du sætter V '(x) = 0 , 0<x<25

så isolere du x, og får x værdien for, hvornår rumfanget er størst, denne værdi indsætter du i V '(x) og finder y-værdien.

håber det hjælper her ud på natten..


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2009 af MN-P (Slettet)


jesperher jeg undre mig også over at det skal være så svært at få opgavetekst og figurer ud af folk her.

Bare se hvor mange indlæg der er her før det lykkedes at få en figur jeg ikke kan læse.

Skulle tro det var i folks egen interesse at behandle de der vil hjælpe ordentligt.
 


Svar #13
06. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen - det hjalp virkelig

Specielt tak til dig , Jesperher (: du er supeer !

Og mht. til figurene , er jeg ked af men dette er ikke noget jeg kan gøre for :/


Skriv et svar til: Gøre rede for ? Rumfang ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.