Kemi

Finde mængde af ag+ i en opløsning

12. november 2009 af JensChristiansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Davs studenter. Jeg er faldet over et spørgsmål, som jeg ikke er sikker på, hvordan jeg skal gribe det an.

Jeg skal finde mængden af ag+ i en opløsning, når jeg ved at:

Ag+(aq) + 2S_2O_3^2- <=>(reversibel reaktion) Ag(S_2O_3)_2^3-(aq). Desuden vides at:

K = 1,0*10^13 M^-2

[S_2O_3^2-] = 0,010 M

[Ag(S_2O_3)_2^3-] = 1,0*10^-5 M

Jeg mente selv, at den regnes således: [Ag+] = 1,0*10^-5\(1,0*10^13*0,01) = 1,0*10^-16

Jeg brugte formlen: [Ag+] = [Ag(S_2O_3)_2^3-]\K*[S_2O_3^2-]

Jeg er ikke sikker på, at det er rigtigt. Skal der f.eks. stå 2*0,010 da der er 2 styks S_2O_3^2-? Er det overhovedet den rigtige formel?

Hjælp søges.

/Jens


Svar #1
12. november 2009 af JensChristiansen (Slettet)

Ag+(aq) + 2S2O32-<=>(reversibel reaktion) Ag(S2O3)23-(aq).

K = 1,0*1013 M-2

[S2O32-] = 0,010 M

[Ag(S2O3)23- ] = 1,0*10-5 M

Nu skulle det være knapt så forvirrende.


Svar #2
23. november 2009 af JensChristiansen (Slettet)

Er der nogen der har et svar?


Svar #3
18. januar 2010 af JensChristiansen (Slettet)

Nogen der har et svar? Fandt aldrig rigtig ud af det.
 

/Jens


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2010 af mathon

sølvthiosulfat har formlen
                                        Ag2S2O3


Skriv et svar til: Finde mængde af ag+ i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.