Matematik

beregn punktmængden M1 ved hjælp af stamfunktion

13. november 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved:

f(x) = 1/4 x2 + x + 4

Bestem en ligning for tangenten til funktionens grad i punktet P(4,12).

Min x0 må være 4 og min f(x0) = 12.     f´(x0) = 1/4 *4^2 +4+4 = 12

Det giver så denne ligning

y= 12(x-4) +12 altså 12x-36.

Men ifølge min facit skal den give y = 3x

Så hvor er det lige at min fejl er?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2009 af mathon

f '(x) = (1/2)x + 1

f '(4) = (1/2)·4 + 1 = 3


Svar #2
13. november 2009 af Rina68 (Slettet)

du mener atjeg skal først finde f´ og dernæst sætte 4 ind?

Det synes jeg ikke jeg gjorde i min sidste opgave....


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2009 af mathon

...men sådan skal det foregå

.........

y = 3(x-4) + 12

   y = 3x


Skriv et svar til: beregn punktmængden M1 ved hjælp af stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.