Kemi

Blandede problemer - HJÆLP !

14. november 2009 af Chuuula (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Har lidt små problemer med en kemi afl, her er de spørgsmål der driller:

a) Kaliumanalyse. Der afvejes 0,1127 g af stoffet, som opløses i 100,0 ml vand. Den dannede
opløsning findes ved en flammefotometrisk analyse at indeholde 310 mg K+/l. Beregn stoffets
molære masse (molvægt) på grundlag af kaliumanalysen.

b) Hvor mange g vand er nødvendige for at omdanne 1,00 kg brændt kalk, CaO, til calciumhydroxid,
Ca(OH)2?

c) Hvor mange g magnesium kan opløses af 350 ml 1,00 M saltsyre?

Håber der er nogle der vil hjælpe :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ad b)

CaO(s) + H2O(l) → Ca(OH)2(aq)

CaO(s) og H2O(l) reagerer i forholdet 1:1. Beregn stofmængden af CaO(s) og sæt denne lig stofmængden af vandet. Beregn herefter massen af vandet. Formel: n = m/M.

Ad c)

Mg(s) + 2HCl(aq) → MgCl2(aq) + H2(g)

Mg(s) og HCl(aq) reagerer i forholdet 1:2. Beregn stofmængden af HCl(aq) og halver denne for at finde stofmængden af Mg(s). Beregn herefter massen af magnesiummet. Formler: n = c·V og n = m/M.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af Darwin (Slettet)

Ad a)

310 mg K+/L = 31 mg K+/100 mL = 3.1·10-2 g K+/100 mL ⇒ 7.928·10-4 mol K+/100 mL.

Dvs. M = m/n = (0.1127 g)/(7.928·10-4 mol) = 142 g/mol.


Skriv et svar til: Blandede problemer - HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.