Matematik

teori om linære funktioner.

14. november 2009 af kakaopige (Slettet) - Niveau: C-niveau

LINÆRE FUNKTIONER

hej nogle der kan hjælpe mig med hvordan man finder regneforskriten ud fra en graf

og hvordan man aflæser regneforskriten ud fra to støttepunkter :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af maddse (Slettet)

For en lineør funktion kan aflæses 2 støttepunkter (x1,y1) og (x2,y2)

en regneforskrift findes som

y=ax + b

Hældningen a bestemmes af

a = (y2-y1) / (x2-x1)

og forskriften findes eksempelvis som

y-y1 = a(x-x1)


Svar #2
14. november 2009 af kakaopige (Slettet)

okay mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af mathon

1)   skæring med y-aksen i (0,b)
2)   a = rise/run = stigning pr vandret enhed

           y = ax + b

...............

to punkter:
               P1(x1,y1)     P2(x2,y2)

linjens ligning:
      
           (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)


Skriv et svar til: teori om linære funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.