Kemi

Puffer - problem

15. november 2009 af strangers

Hejsan

Du har følgende scenarie:

9 HCN og 6 CN-, hvoraf HCN's pks er 4,9 * 10-10.  Så bedes jeg om, at finde opløsningens pH. Men det kan jeg ikke, da oplysningerne - ifølge mig selv-  er mangelfulde.. eller hva? :s

Anyway alt hjælp er værdsat :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

du mener formentlig
9 mol HCN og 6 mol CN-

hvoraf
                  pH = pKs + log(6/9) = 9,31 + log(2/3)


Svar #2
15. november 2009 af strangers

Jah det tænkte jeg sådan set også, men det giver jo noget negativt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

                  log(2/3) er negativt
men

                 pH = 9,31 + log(2/3)  = 9,13


Skriv et svar til: Puffer - problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.