Matematik

eksponentiel udvikling

15. november 2009 af helpy (Slettet)

hej alle sammen, jeg kunne godt bruge noget hjælp, jeg er ikke så god til eksponentielle udviklinger, så ville være ret hvis en kunne hjælpe.

1. Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften,
y= 31,5 * ,0887^t
hvor t er tiden,
a) bestem t for y= 19

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z= 20,3 + 61,4 * 0,884^t ,
hvor t er tiden.

b) bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.


2.
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften,
y= 31,5 * ,0887^t
hvor t er tiden,
a) bestem t udtrykt ved y

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z= 20,3 + 61,4 * 0,884^t ,
hvor t er tiden.

a) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet

please håber der er nogen der kan hjælpe, ville være meget taknemlig!




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

yvita = 31,5·0,0887t

0,0887t = (yvita/31,5)

ln(0,0887)·t = ln(yvita/31,5)

t = ln(yvita/31,5)/ln(0,0887)

.........

z = 20,3 + 61,4·0,884t

z = 20,3 + 61,4·0,884ln(yvita/31,5)/ln(0,0887)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2009 af Tjobi (Slettet)

du skal bare isolere t.
og tag log til dem


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

yvita er vitaminindholdet


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.