Matematik

Løs ligninger med Cos og sin

29. november 2009 af Andieca (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal løse følgende ligninger UDEN HJÆLPEMIDLER og er fuldstændig på bar bund er der nogen der kan hjælpe??


a) sin(x)=0.75

b) 3*cos(x)=2

c) tan(x)=50
 

Hvis i gider må i megt gerne skrive forklaringer og ikke bare løsningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af Simon2 (Slettet)

 Visualiser situationen vha. enhedscirklen indtegnet i et koordinatsystem.

Den geometriske fortolkning af eksempelvis sin-1(0,75) er den vandrette linje som går gennem (0;0,75) og skærer enhedscirklen i punktet P. Den vinkel som P danner med første-aksen(x-aksen) i (0,0) er således ligningens løsning.


Skriv et svar til: Løs ligninger med Cos og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.