Matematik

hurtigt spørgsmål

01. december 2009 af signenisse (Slettet) - Niveau: C-niveau

det her skal stilles op som en ligning, men hvordan: to tals som er 55 men de samme to tals differens er 21 hvordan bestemmer jeg de to tal ved at stille det op i en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af jesperher (Slettet)

*sum

55=x+b

b=(x±21)

55=x+ (x±21)


Svar #2
01. december 2009 af signenisse (Slettet)

 hvordan finder du frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af mathon

x + y = 55
x - y  = 21                adder ligningerne

2x = 76

x = 38                      som insat i x - y = 21

38 - y = 21

y =  17


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2009 af jesperher (Slettet)

#2

jeg isolere x

(ti89) -> f2 -> solve

solve(55=x+x+21,x)

x= 17

x+21 = 38

så tallene er 17 og 38

17+38 = 55


Skriv et svar til: hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.