Matematik
Hjælp til del af opgave!
25. januar 2005 af
Hansp (Slettet)
Hej... Jeg har en opgave hvor jeg mangler den sidste del. Så hvis der er nogen der kan hjælpe, så vil jeg blive lykkelig:
I trekant ABC er |AB|=14, |BC|=15 og |AC|=21.
Beregn vinkel A og vinkel C.
CosA= 0,7006802721 <=> A= 45,52
CosB= -0,0476190476 <=> B= 92,73
CosC= 0,746031746 <=> C= 41,75
Beregn arealet af trekant ABC.
T=0,5*a*b*sin(C)
T=0,5*15*21*sin(41,75)=104,88
Beregn længden af vinkelhalveringslinjen Va.
Er der nogen som ved hvordan man regner denne opgave?
I trekant ABC er |AB|=14, |BC|=15 og |AC|=21.
Beregn vinkel A og vinkel C.
CosA= 0,7006802721 <=> A= 45,52
CosB= -0,0476190476 <=> B= 92,73
CosC= 0,746031746 <=> C= 41,75
Beregn arealet af trekant ABC.
T=0,5*a*b*sin(C)
T=0,5*15*21*sin(41,75)=104,88
Beregn længden af vinkelhalveringslinjen Va.
Er der nogen som ved hvordan man regner denne opgave?
Svar #1
27. januar 2005 af Grus (Slettet)
Med vinkelhalveringslinjen Va, går jeg udfra, at du mener den linje, som halverer vinklen A.
Start med at skitsere trekanten, og linjen Va.
Vi mærker os, at den deler A i to lige store dele, hver af
45,72 / 2 = 22,76 grader.
skæringspunktet for |BC| og Va kalder vi S, og vi ser nu på trekanten ABS (bremser):-)
Vinkel ASB beregnes til
/_ ASB = 180 - 22,76 - 92,73 = 64,51
Det følger nu af sinusrelationerne, at:
14/sin(ASB)= Va/sin(B)
<=>
Va = 14* (sin(ASB)/sin(B)
<=>
Va = 15,49
Håber det hjælper. c¨,)
vh
Grus
Start med at skitsere trekanten, og linjen Va.
Vi mærker os, at den deler A i to lige store dele, hver af
45,72 / 2 = 22,76 grader.
skæringspunktet for |BC| og Va kalder vi S, og vi ser nu på trekanten ABS (bremser):-)
Vinkel ASB beregnes til
/_ ASB = 180 - 22,76 - 92,73 = 64,51
Det følger nu af sinusrelationerne, at:
14/sin(ASB)= Va/sin(B)
<=>
Va = 14* (sin(ASB)/sin(B)
<=>
Va = 15,49
Håber det hjælper. c¨,)
vh
Grus
Svar #2
27. januar 2005 af Grus (Slettet)
Ups, havestejl..
Mener selvfølgelig:
Va = 14* (sin(B)/sin(ASB)
Mener selvfølgelig:
Va = 14* (sin(B)/sin(ASB)
Skriv et svar til: Hjælp til del af opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
