Matematik

hurtigt spørgsmål?

15. december 2009 af venneminde (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Heey, har prøvet og løs den her opg. men er hel BLANK!! Håber i kan hjælpe mig med det??

Fjordens sundhedstilstand

På Limfjordscentret er der en udstilling om fjordens sundhedstilstand - iltsvind og næringsindhold. Et plastikrør indeholder vand fra fjorden. Vandet bliver hele tiden fornyet. Røret er ved hjælp af en slange og en pumpe forbundet med fjorden.

 Rørets mål: længde 205 cm, indvendig diameter 24,4 cm.

På forhånd Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har ikke skrevet, hvad opgaven går ud på.


Svar #2
15. december 2009 af venneminde (Slettet)

ehhe, oops

Spørgsmålet er:

Vis, at der kan være ca. 96 liter i røret?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af NejTilSvampe

 hvis røret er cirkel formet så må volumet være  arealet af cirklen gange længden af røret.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Lav det først om til decimeter, så får du π*d2/4 * l = 95,8 liter, sæt værdierne ind og regn ud


Svar #5
15. december 2009 af venneminde (Slettet)

Hvordan regner jeg det fra cm til decimeter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2009 af emul0c

Deci = 1/10 del.

En decimeter = 1/10 af en meter = 100 / 10 = 10 cm.


Svar #7
15. december 2009 af venneminde (Slettet)

tusind tak for hjælp!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2011 af adrijana (Slettet)

Kan i hjælpe mig jeg kan slet ikke forstå det med dm3!

her er opgaven jeg har. Håber i kan hjælpe med at finde en god regnemetode jeg fatter :)

Hvor mange liter vand kan der være i Stens akvarium?

Længe 5dm* bredde 4dm* 3dm = det er jo så 60dm

Men så står der sådan her:

Sten fylder kun vand i til der er 1dm fra kanten.

Hvor mange liter vand hælder han i?

Jeg aner slet ikke det med dm3 og hvordan man omregner det.. Vær sød at hjælpe det er første gang jeg har om det


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2011 af NejTilSvampe

 #8 - det betyder bare at højden nu er 3dm - 1dm = 2dm , istedet for de 3dm.

V = 5dm*4dm*2dm = 40dm3

Og husk, at når du angiver enheden for rumfanget er det i kubikdecimeter, ikke decimeter.


Skriv et svar til: hurtigt spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.