Matematik

analytisk plangeometri cirkel - hjælp hurtigst muligt

03. januar 2010 af dodobirdies (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1


En cirkel har centrum i P(-109,413) og radius 66.


1)Bestem en ligning for cirklen


En linje er givet ved ligningen
y= -3x + 294


2)Beregn afstanden fra P til linjen


3)Gør rede for, at cirklen og linjen har netop 2 fællespunkter.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af mathon

hvad har du forsøgt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2010 af mathon

cirklens ligning:
                       (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2010 af mathon

punktet P(c1,c2)
har til linjen L:
                      ax + by + c = 0
distancen
                      dist(L,P) = |a·c1 + b·c2 + c|/√(a²+b²)

................................

y = -3x + 294 ⇔ 3x + y - 294 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af mathon

for
linjen
              L: ax + by + c = 0
og
cirklen
              (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2      C(c1,c2)

når
        dist(L,C) < r
har
        linjen og cirklen to skæringspunkter
       
 


Svar #5
03. januar 2010 af dodobirdies (Slettet)

har smadret min TL-89 og er ved at købe en ny, derfor har jeg haft lidt problemer. tusind tak mathon :D


Skriv et svar til: analytisk plangeometri cirkel - hjælp hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.