Matematik

Hvad betyder determinationekoefficienten i en regressionsmodel ?Hvad betyder determinationekoefficienten i en regressionsmodel ?

05. januar 2010 af amsok (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

er der nogen der kan svare på dette spørgsmål?

Hvad betyder determinationekoefficienten i en regressionsmodel?

Hilsen

Amela


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det må være noget, du har misforstået, ordet "determination" betyder bestemmelse, så mon ikke du tænker på den lineære regression, hvor du skal finde konstantene a og b ud fra S = ∑(yi-axi-b)2 Her skal man nemlig vælge summen af kvadraterne, sådan at den vertikale afstand fra den rette linie (hvis vi taler om lineær regression) minimeres, og det gør man ved at finde de partielle afledede i udtrykket i linie 2 og sætte ∂S/∂a = ∂S/∂b = 0.


Skriv et svar til: Hvad betyder determinationekoefficienten i en regressionsmodel ?Hvad betyder determinationekoefficienten i en regressionsmodel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.