Matematik

hjælp søges

09. januar 2010 af ramuk (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?:S

Arealet af den krumme overflade O af et omdrejningslegeme er som bekendt givet ved formlen:

O = 2*π*∫ba*f(x)√(1+f '(x)2) dx


Det påstås, at den krumme overflade for en omdrejningskegle er O = π*r*s , hvor r er radius i grundfladen, og s er afstanden langs keglens side fra bund til top.

Bevis dette resultat, enten ud fra formlen ovenfor, eller ved andre argumenter.
(vink Hvis keglens højde er h, så bliver s = √(h2+r2).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af peter lind

For at få en kegkegleflade er f(x) givet ved f(x) = kx hvor toppunktet er i (0, 0) Lav evt en tegning. k bestemmes så af at for x = s skal radius  altså f(x) være a.


Svar #2
10. januar 2010 af ramuk (Slettet)

Ku jeg få en uddybning?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af peter lind

Det skal der helst en tegning til, så lav en graf med en ret linie gennem begyndelsespunktet. Drejer du den omkring x-aksen får du en kegle. Du skal så sætte parametrene  for denne figur så den giver  højden s og radius r.


Skriv et svar til: hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.