Fysik

Varmelegme proportionalitet HURTIGT:::

17. januar 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej gutter og gutinder 

Sidder og knager over en opgave 

I/A . 0 1,10 1,87 2,13 2,50 2,74 3,05

p/w 0 4,25 12,2 15,9 21,7 26,2 32,6

forklar hvorfor man må forvente at effekten er proportional med I^2. 

Forstår ikke helt, er det fordi jo mere strømstyrke du smider på jo større effekt får du det kan enhver se. 

Men hvordan kan man forklare at effekten lige frem er proportional det er mig forhåbentlig en kort gåde?.

Hvad menes der i det hele taget med I^2?

Og når jeg tegner grafen skal I/A så være x aksen og P/W y aksen ?

hilsen Dero Tak for hjælpen håber i kan svare på spørgsmålene


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

Effekten er strømstyrke gange spænding, hvilket følger af definitionen af strømstyrke, spænding og effekt. altså P=U*I  Ifølge Ohms lov er U = R*I hvilket indsat i formlen for effekt giver P= R*I2


Svar #2
17. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 Ja så vidt jeg kan se gav det kun hjælp til et af mine spørgsmål netop hvorfor den hedder I^2? hvad med resten synes jeg ikke jeg kan skue i din hjælp.

MVH MIG


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af peter lind

Tegn blot grafen som du selv foreslår.


Svar #4
17. januar 2010 af Walsh (Slettet)

Der står jeg skal afbilde den i en (I^2,P-) graf er det det samme. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af mathon

I2/A2: 0  1,2100  3,4969  4,5369  6,2500  7,5076  9,3025

P/W: 0   4,25     12,2       15,9      21,7       26,2      32,6


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2010 af mathon

             P/I23,5

hvoraf
             P = (3,5 Ω)·I2


Svar #7
18. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 tak tak gutter 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2016 af tobiastobiastobias (Slettet)

Det er Joules lov du skal have fat i.

P = R*I2


Skriv et svar til: Varmelegme proportionalitet HURTIGT:::

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.