Matematik

Eksponentiel udvikling

18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis der angives grundtallet a = 0,9, hvis graf går igennem punktet (2,10), hvad er y så når x = 3?
Hvordan udregnes dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af Isomorphician

a fortæller noget om hvor meget y-værdien ganges med når x-værdien stiger med 1.


Svar #2
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

hvad skal kordinaterne så bruges til?

tak for hurtigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af Isomorphician

Du ved at y-værdien for x = 2 er 10.

x-værdien stiger så med 1, så x = 3.

Så er y-værdien = f(3) = f(2)*0,9 = ......


Svar #4
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

Tusinde tak!


Svar #5
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

en ting til: hvad mener du med f?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2010 af Isomorphician

Det var bare mig der gik lidt for langt.

y-værdien for funktioner skrives også som f(x), hvis funktionen hedder f.


Svar #7
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

okay dvs. for at finde y skal man gange x-værdien med a-værdien?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2010 af Isomorphician

Ja - hvis x-værdien stiger med 1, som i dette tilfælde.

Hvis x-værdien stiger med 2, ganges med a*a


Svar #9
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

altså 0,9*0,9?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #11
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

hvordan kan det passe at y = (0,9*0,9) 1,8 når x = 4, når y = 10 ved x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2010 af Isomorphician

x = 4 giver y = 10*0,9*0,9 = 8,1


Svar #13
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

når, okay tak nu er jeg endelig med.


Svar #14
18. januar 2010 af henrylarsen (Slettet)

så hvis x=0, så skal man bare dividere med a, det antal gange x er faldet? (altå to gange)


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. januar 2010 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.