Matematik

Ekspotentiel udvikling

20. januar 2010 af Herstal (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en eksponentiel udvikling gælder sammenhæng:

x   10    15

y   157   360

Bestem en regneforskrift for y som funktionen af x


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af jeya (Slettet)

eksponentiel vækst: f(x)=b*a^x

ved hjælp af punkterne finder du så konstanterne a og b


Svar #2
20. januar 2010 af Herstal (Slettet)

Tak skal du have:D

skal jeg bare aflæse de punkter på min graf, for så at finde a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2010 af mathon

             y = b·ax

             360 = b·a15
             157 = b·a10                                ligningerne divideres

             (360/157) = a5
hvoraf

             a = 5√(360/157)

             b = 157/a10


Svar #5
24. januar 2010 af Herstal (Slettet)

 tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.