Kemi

Molare masse ud fra empirisk formel

21. januar 2010 af HoveHviid (Slettet)

Hej.

Jeg har fundet den empiriske formel for et carbonhydrid til at være CH2. Jeg får oplyst at ved en fuldstændig forbrænding af carbonhydriden dannes 19,8 mg CO2 og 8,109 mg H2O.
Ved 1,013 bar og 45oC er den en gas. Ved opvarming af 6,304 g af stoffet bestemmes volumenet til 3,91 L.

Jeg skal så finde carbonhydridens molare masse, men jeg ved simpelthen ikke hvordan.

Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

Jeg har fundet den empiriske formel for et carbonhydrid til at være (CH2)n = CnH2n dvs en alken

n = (p·V)/(R·T) = (1,013 bar)·(3,91 L)/((0,083145 bar·L/(mol·K)·(273,15+45) K) = 0,149733 mol

M = (6,304 g)/(0,149733 mol) = 42,1016 g/mol

dvs

      C3H6 = propen                                    (da CH2 har massen (12,011 +2·1,0079) = 14,0268)


Skriv et svar til: Molare masse ud fra empirisk formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.