Kemi

Hjælp ønskes!

24. januar 2010 af Jullelo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan omregner man fra mol til gram?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

n = m / M ⇒

m = n * M ( gram = mol * g/mol)


Svar #2
24. januar 2010 af Jullelo (Slettet)

Hvis jeg har 2,01568 mol, hvordan får jeg den så omregnet til gram pr. mol? ^^


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Hvilket stof er det ?

eksempel; NaCL = 58,44 g/mol

2,01568 mol * 58,44 g/mol = 117,8 g

Havde der stået 2,01568 mol/L

så;

2,01568 mol/L * 58,44 g/mol = 117,8 g/L


Svar #4
24. januar 2010 af Jullelo (Slettet)

Det er Hydrogen ganget med 2 --> H2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

2,01568 mol * ( 2 * 1,00795 g/mol) = 4,063 g


Svar #6
24. januar 2010 af Jullelo (Slettet)

Hvorfor ganger du 1,00795 med 2?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

H = 1,00795 g/mol så H2 = 2 * 1,00795 g/mol = 2,0159 g/mol

Jeg har tolket det sådan at du har 2,01568 mol med hensyn til H2

Hvis det er med hynsyn til H, så er massen

2,01568 mol * 1,00795 g/mol  = 2,032 g


Svar #8
24. januar 2010 af Jullelo (Slettet)

Det er det nederste jeg skal bruge :) - dvs. at ligeså snart jeg har ganget med 2, omregnes den automatisk til gram, og derfor skal jeg ikke omregne yderligere?


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

mol * g / mol = g

mol / L * g / mol = g / L

" 2 " er kun for at omregne molarmassen for H - 1,00795 g / mol til molarmassen for H2 - 2,0159 g / mol


Svar #10
24. januar 2010 af Jullelo (Slettet)

Ok, takker!

Kan du evt. hjælpe med denne opgave?

For ligevægten PCI5(g) <-> PCI3(g)+Cl2 (g) er K=46,9 M ved 700 K. 10,0 g PCI5 spærres inde i en tom beholder hvis rumfang er 2,50 L. Temperaturen holdes konstant på 700 K.

Beregn koncentrationerne af PCI5, PCI3 og Cl2, når ligevægten er indtrådt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Som jeg skrev i et af dine andre indlæg, så vil jeg henvise til mathon, - jeg har et hul i min viden


Skriv et svar til: Hjælp ønskes!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.