Fysik

Rigtig beregnet? Resulterende kraft

24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Er disse rigtig beregnet? Tænker mest på enheder og formler.

opg a. Følgende oplysninger er givet: m = 625 g F2 = 0,25 N F1 = 0,75 N
 

RESULTERENDE KRAFT?

Da F1 og F2 virker i hver sin retning har vi:
Fres = (0,75N) – (0,25N) = 50 N (mod F1 retningen)
 

opgave b. Følgende oplysninger er givet a = 1,5 m/s^2 F1 = 0,10 N m = 250 g
FINDE F2?

For at finde F2, beregner vi følgende
(250 g) * (1,5 m/s^2) = (F1 + F2)
375 g/(m/s^2) = (F1+F2)


Vi trækker F1 fra resultatet og får dermed F2
F2 = (375 g/(m/s^2) – (0,10 N) = 374,9 N
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Hov du regner i g du skal bruge kg for at enhedderne passer.

(0,250 kg) * (1,5 m/s^2) = (F1 + F2)
0,375 kg/(m/s^2) = (F1+F2)

F2 = (0,375 kg/(m/s^2) – (0,10 N) = 0,275 N


Svar #2
24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Så opgave af passer?

Fres = (0,75N) – (0,25N) = 50 N

Tusinde tak!


Svar #3
24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Kan du lige svare på om denne beregning er rigtig: Fres = (0,75N) – (0,25N) = 50 N

Burde da give 0,50 N? Eller hvad`


Skriv et svar til: Rigtig beregnet? Resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.