Matematik

Passer det?

27. januar 2010 af nonoo (Slettet)

Antallet af enlige mænd uden børn i Danmark var 532745 i 1995 , mens det var 542383 i 1999 .Der antages, at udviklingen i antallet af ag enlige mænd uden børn er vokset lineært i 1995-1999.

Bestem forskriften for en lineær funktion , der beskriver udvikling , hvor x er antal år efter 1995:

jeg har regnet det på denne måde, men det giver et stort tal :( !!:

a= 542383-532745/1999-1995 = 2409,5

b= 542383-2409,5*1999= 1079405028

y=2409,5*x+ 1079405028


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af jesperher (Slettet)

det er næsten rigtigt... kun b er forkert.


b:

vi indsætter punktet (542383 ; 4)

(bemærk, at x-værdien er antallet af år efter 1995)

542383= 2409,5*1999+b

b= 532745


Svar #2
28. januar 2010 af nonoo (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af jesperher (Slettet)

ups..

542383= 2409,5*1999+b

dette er selvfølgelig

542383= 2409,5*4+b

ellers havde jeg jo bare lavet samme fejl som dig :i


Svar #4
30. januar 2010 af nonoo (Slettet)

Hmmm Det er for sent nu at lave om på den ....fordi jeg har afleveret den tilbage til læren..!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2010 af jesperher (Slettet)

men hvis du havde læst teksten "vi indsætter punktet (542383 ; 4)

(bemærk, at x-værdien er antallet af år efter 1995)" så er den rigtig nok...


Skriv et svar til: Passer det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.