Matematik

er gået lidt i stå, kan nogle hjælpe

28. januar 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevis ved hjælp af tretrinsreglen, at funktionen f (x)= kvadratrod x er differentiabel i ethvert 0 x > 0 og
bestem dens differentialkvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af Lukka (Slettet)

√ er defineret og kontinuert for alle x≥0.

Differenskvotienten kan skrives (De 3 trin ud i én smøre)

(√x - √a) /(x-a) = (√x -- √a)/((√x + √a)((√x - √a)) = 1/(√x + √a) →1 / (√a + √a) = 1/(2√a) , når x→a ≠ 0

Så grænseværdien eksisterer for alle a > 0. Derfor er √x differentiabel i det åbne interval ]0,∞[

Tre trin: differenskvotient - reduktion - grænseværdibestemmelse


Skriv et svar til: er gået lidt i stå, kan nogle hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.