Matematik

formel for hastighed,afstand,tid ???

29. januar 2010 af Splut (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kære alle herinde...

Ja først vil jeg sige at  det efterhånden er nogle år siden jeg gik i skole, men står nu overfor en jobstilling hvor jeg skal til nogle forskellige test, og ved bl.a. at der kommer en del udregninger om hastighed,afstand, og tid... så jeg håber i unge mennesker herinde kan hjælpe mig med en let formel at huske når jeg sidder til testen. her er mine ønsker:

1.Et køretøj bevæger sig fra A til B med 123 km/t... det tog 58min. Hvor lang kørte den så i km?,

2.Et køretøj kørte 142km på 1t.27min... hvor stærkt kørte det?

3. 2 biler holder 1,8 km fra hinanden og køre mod hinanden. Den ene bil A køre 42 km/t, og den anden bil B køre 75 km/t. Hvor lang tid går der før de støder sammen? og hvor stor afstand når de at køre hver i sær.?

For jer derude er det sikkert en smal sag det her, men igen jeg er ikke helt ung mere, så håber på at i har svaret på en nem huskeformel som jeg kan bruge til når jeg skal op til test.

På forhånd mange tak til jer alle... 


Brugbart svar (7)

Svar #1
29. januar 2010 af Yow! (Slettet)

hint:

afstand = hastighed * tid

tid = afstand / hastighed

hastighed = afstand / tid

____

husk enhederne
... det går ikke at gange minutter med timer =)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2010 af mathon

1 m/s = 3,6 km/t


Skriv et svar til: formel for hastighed,afstand,tid ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.