Matematik

hjælp.... koordinær systemer

31. januar 2010 af forælder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. jeg prøver desperat at hjælpe mit barn i 4 klasse, men er allerede stået af. Er der nogen der kan hjælpe mig?

tegn 2 linier.

l: x,3+x

m: z,9 - 2 gange x

hvad er koordinaterne til liniernes skæringspunkt?

Hvordan finder jeg ud af det???


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af Pigemus (Slettet)

Hej

Jeg forstår ikke lige hvorfor du skriver x,3+x? Men hvis du mener 3+x og 9-2*x så start med at indtegne de to linier i et kordinatsystem. Der hvor de to linjer så krydser = skæringspunktet. Kan fortælle dig at jeg har fået det til et skæringspunkt = (2,5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2010 af mathon

l:   y = 3+x
m: y = 9-2x

linjeskæring kræver

     3+x = y = 9-2x

     3+x = 9-2x

     3x = 6

      x = 2     som indsat i l: y = 3+x giver

     y = 3+2 = 5

skæringspunktet S er således S = (2,5)


Svar #3
03. februar 2010 af forælder (Slettet)

Mange tak for hjælpen, dejligt at få lidt assistance når det er længe siden man selv har gået i skole..


Skriv et svar til: hjælp.... koordinær systemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.