Matematik

Cirkel afsnit

31. januar 2010 af zeskmn (Slettet)

 Hej

Jeg står med en opgave jeg ikke kan finde ud af.

opgave beskrivelsen lyder som sådan:

En lampe er udformet som et kugleafsnit med en højde på 22 cm og en korde på 30 cm, som vist på figuren. Beregn lampens diameter.

Jeg har vedlagt opgaven med billedet til.

Håber der er noget der kan hjælpe tak på forhånd.

Vedhæftet fil: opg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af mathon

    d-p = h = 22

    d = p+22                                           når p er pilhøjden

    (r-p)2 + (½k)2 = r2

    r2 - 2rp + p2 + (½k)2 = r2

    p2 - d·p + (½k)2 = 0

    p2 - (p+22)·p + (½k)2 = 0

    -22p + (½k)2 = 0

    22p = (½k)2                           hvoraf p beregnes og dernæst d

   


Svar #2
31. januar 2010 af zeskmn (Slettet)

 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Cirkel afsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.