Matematik

kan ikke huske det - pls hurtig hjælp! (:

31. januar 2010 af JosephineSN (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej jeg sidder med en matematik aflevering, og jeg er kommet til et spørsmål hvor jeg bare slet ikke kan huske hvordan man skal gøre det s:

Opgaven :

En badminton klub havde et år 175 medlemmer.

8% af medlemmerne var juniorer.

Hvor mange af klubbens medlemmer var juniorer?

Ville blive rigtig glad hvis i lige vil skrive en "formel" fordi så tror jeg at jeg kan huske det med det samme (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af LoveYah (Slettet)

Tror det er det med at gange over kors..

175 ----> 100 %

  x -------> 8 %


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

0,92*175 = 161 

175 - 161 = 14 

dvs. 14 af klubbens medlemmer var juniorer.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2010 af RikkeVU (Slettet)

8*175/100.

Du kan herefter tjekke ved at skrive 92*175/100.

8*175/100 = 14

92*175/100 = 161

14+161 = 175(:


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Først dividere du 175 med 100 for at finde ud af hvad 1% ud af 175 er , så ganger du med 8 fordi det er 8% du vil finde ud af ;)

Altså: 175/100 * 8% = 14 klubber ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. januar 2010 af LoveYah (Slettet)

175 gange 8 = 1400

1400 dividere med 100 = 14


Brugbart svar (2)

Svar #6
31. januar 2010 af Eminem1234 (Slettet)

1 % = 175/100 = 1,75

8 % = 1,75*8 = 14 medlemmer
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Hvorfor 92 ??


Svar #8
31. januar 2010 af JosephineSN (Slettet)

 tusind tak allesammen nu kan jeg huske det :b men ja hvor kommer 92 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. januar 2010 af Brateslav (Slettet)

175x0,08 = 14 medlemmere


Brugbart svar (1)

Svar #10
31. januar 2010 af RikkeVU (Slettet)

92%. 8% + 92% =100%. Ganske ligegyldigt, det er bare en måde at tjekke på ;)


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. februar 2010 af JonasTroelsen (Slettet)

100 - 8 = 92:)


Skriv et svar til: kan ikke huske det - pls hurtig hjælp! (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.