Matematik

Eksponentiel udvikling

02. februar 2010 af stx09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder:

Betragt den eksponentielle udvikling med ligning y = 13 * 0,28^x

Løs ved beregning ligningen y = 117.

Løs ved beregning ligningen y = 0,875.

Find ved beregning halveringskonstanten for den eksponentielle udvikling.

Nogle der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af PeterValberg

y = 13 · 0,28x

Løs ved beregning ligningen y = 117
 
(jeg antager, at du skal finde det x, der giver en funktionsværdi på 117)

117 = 13 · 0,28x
117/13 = 0,28x
ln(9) = x·ln(0,28)
x = ln(9)/ln(0,28)
x = -1,72606... (du må selv regne efter og afrunde, som du ønsker det)

Løs ved beregning ligningen y = 0,875

Løses som ovenstående...

Find ved beregning halveringskonstanten for den eksponentielle udvikling

T½ = ln(½)/ln(a) = ln(½)/ln(0,28)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. februar 2010 af stx09 (Slettet)

tusind tak for dit svar!! :-)

har bare lige et spørgsmål, hvor kommer det der ln fra?


Svar #3
02. februar 2010 af stx09 (Slettet)

jeg er nået frem til, at det er det samme som at bruge log..

er det korrekt? :-D


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2010 af mathon

          ln er den naturlige logaritme
og
          kunne lige så godt have været log


Svar #5
02. februar 2010 af stx09 (Slettet)

tak for jeres svar! :-) så er matematikafleveringen nemlig færdig.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.