Matematik

På bar bund (integralregning)

03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Det omhandler opgave 1028 ..

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Jeg forstår, at f er stamfunktion til g.

men ikke hvordan jeg skal løse den? Føler jeg mangler min. en detalje.. Har vridet min hjerne, men kommer ingen vegne x)..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af Duffy

Jeg forstår, at f er stamfunktion til g.

Jamen så brug stamfunktionen f i de nævnte grænser og træk fra,...og VUPTI, - du har resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2010 af piper (Slettet)

f er stamfunktion til g

Så derfor er svaret til den første f(2) - f(-1)

Da g er stamfunktion til h så er g' = h. Dermed er tangentens hældning h(1) og den går igennem punktet (1, g(1)). Opstil nu ligning for tangenten ud fra punkt og hældning.


Svar #3
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det simpelthen ikke ..

Hvorfor er det svaret? Og hvad er "den første"?

Og ja, f er stamfunktion g, men jeg får jo kun oplyst funktionsværdierne til funktionerne, og ikke funktionernes forskrifter.. ? :S


Svar #4
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Hov.. Kan det passe, at det giver 12? For så har jeg forstået det ...


Svar #5
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Og hvordan kan det være, at tangentens hældning er h(1)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Ja. Godt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Fordi at g er stamfunktion til h. Dvs. g' = h. Det vil sige at h (a) angiver tangenthældningen på g i punktet (a, g(a)).


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2010 af mathon

Ja

     f(2) - f(-1) = 10 - (-2) = 12


Svar #9
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Okay...
Jeg får..

h(1) = 6
x0 = 1
y0 = g(1) = 3

y=a(x-x0)+y0

Ved indsættelse fås:

y=6(x-1)+3
y=6x-3

Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Svar #11
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, tålmodigheden, alt :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Det er helt i orden. Dejligt du kom i hus :)


Skriv et svar til: På bar bund (integralregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.