Kemi

Hurtigt enheds spørgsmål

09. februar 2010 af KristianNN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle af jer der ved om ekstinktionskoefficienten (eλ) har en enhed? og i såfald hvilken?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af mathon

                   m-1


Svar #2
09. februar 2010 af KristianNN (Slettet)

Hvordan kan absorptionen så ingen enhed have?

hvis vi regner i enheder:

A=eλ*l*[x]

?=?*cm*mg/L

Er der noget jeg har misforstået?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2010 af bn1991 (Slettet)

Jeg mener den har enheden m-1*M-1


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af Darwin (Slettet)

#2.

Lad ekstinktionskoefficienten antage enheden L·cm-1mg-1. Hvis du vil lade [x] angive molaritet (mol/L), så fås enheden L·cm-1mol-1 i stedet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2010 af JonasE (Slettet)

I tager alle fejl. Det er

cm-1 ·M-1


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. februar 2010 af mathon

hvis det er på formen

                            ln(Io/I) = k·c·L          Lambert-Beers Lov, at du tænker

er SI-enheden for k  mol-1·m-1

i praksis  [k] = mol-1·cm-1


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2014 af motherearth (Slettet)

#5 har ret

I følge Mygind, Helge (m.fl.): BASISKEMI B, Haase & Søns Forlag a/s 2010, 
vil ekstinktionskoefficienten (den molare absorptionskoefficient) som regel angives i enheden M-1·cm-1


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2014 af mathon

Ja selvfølgelig
                             M-1 · m-1    eller   M-1 · cm-1                          hvor jeg fik skrevet mol-1


Skriv et svar til: Hurtigt enheds spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.