Matematik

Er det rigtigt?

10. februar 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I løbet af et år er saldoen på en konto steget fra 750,00 kr. til 768,75 kr. 

Hvad er rentefoden? jeg går udfra at det bare er stigningen/renten i kr. Altså 18,75 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af EnellerandenSTX (Slettet)

Nej, du skal udregne rentefoden i procent


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af Bennike (Slettet)

K=K0*(1+r)n .

K = slutværdien

K0 = startsværdien

r = renten

n = i dette tilfælde : antal år, som man kigger over.

768,75=750*(1+r)1  <--- Find "r"

r = (768,75/750)-1 .


Svar #3
11. februar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Ja. Det var helt seriøst, det jeg havde stående som min udregning. ! TAK. 


Svar #4
11. februar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Men hvorfor har du egentlig skrevet k0 som startværdi. Hvilken rolle spiller dette 0-tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2010 af Bennike (Slettet)

intet


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2010 af Bennike (Slettet)

Man kan sige at det er k til tiden 0, hvilket altså betyder: k=k0*(1+r)0 . (1+r)0=1, derfor k=k0*1 .


Svar #7
12. februar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 K til tiden 0


Svar #8
12. februar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Altså jeg ved godt hvad ligningen skal beskrive. Men K0... kan man indsætte f.eks. N..Eller er det så'n variablen skal se ud???? 


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.