Matematik

Cos, sin og tan

20. februar 2010 af Susina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens..

Jeg sidder fast i en opgave med cos, sin og tang. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Skriv meget gerne en forklaring på, da jeg ikke rigtig kan finde ud af dette emne. På forhånd tak!

Opgaven lyder: I en retvinklet trekant er en af vinklerne 25 grader og den modstående katete er 9,4. Beregn de to andre sider.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af mathon

                    katetehos = 9,4/tan(25º)

                    c = 9,4/sin(25º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2010 af keg (Slettet)

allerførst skal du kunne definitionerne på sin,cos og tg

når du kender en vinkel og den modstående side skal du bruge sin

sin25=modstående katete/ hypotenusen, og heraf kan du finde hypotenusen:

når du har fundet den kan du sige sin(90-25)= modståendekatete/hypotenusen

og således finde den sidste katete


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2010 af PeterValberg

Tegn en skitse, det vil tydeliggøre det (altid tegn en skitse) og se vedhæftede dokument

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Cos, sin og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.