Matematik

2. gradsligniner hjælp!

22. februar 2010 af zeblol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og er ved at lave en opgave om 2. gradsligninger og jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal gribe denne ligning an 2x^2+6x+5=x^2-4

Det kunne være super lækkert hvis der var en, der gad og komme med en forklaring på hvordan jeg skulle løse den, da jeg ikke er helt sikker.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af Isomorphician

2x2 + 6x + 5 = x2 - 4 <=>

x2 + 6x + 9 = 0, som løses som en alm. andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2010 af mathon

x2 + 6x + 9 = (x+3)2 = 0


Skriv et svar til: 2. gradsligniner hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.