Fysik

masse

23. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

på en klase vindruer måles tyngdekraften til 5,5 N
Beregn vindrueklasens masse.

nogen som ved hvordan man kan regne det ud ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

    Ftyngde = m·g

    m = Ftyngde/g

    m = (5,5 N)/(9,82 m/s2)

    m = (5,5 kg·m/s2)/(9,82 m/s2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2010 af annarømer (Slettet)

Tyngdeacceleration g er den kraft i Newton (N), som Jorden tiltrækker et legeme med massen m (kg) i frit fald.

Fg = m * g

Fg : Tyngdekraften (N)

m: legemets masse (kg)

g: tyngdeaccelerationen (9,82 m/s^2)

Heraf følger det, at 9,82 N = 1 kg * 9,82 m/s^2, som oversat betyder:

9,82 N er den kraft som virker på legeme med massen 1 kg i frit fald.
 

Derfor

5.5 = m * 9.82 <=> m = 5.5/9.82 <=> m = 0.560081 kg


Skriv et svar til: masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.