Matematik

Eksponentiel udvikling

24. februar 2010 af skolet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg mangler en formel til at beregne a og b.
En eksopnentiel udvikling y=b*a^x er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne (4,34) og (7,324).
Beregn konstanterne a og b i ligningen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

du har
          y = b·ax som du ved koordinatindsættelse benytter to gange
med
         efterfølgende division af de fremkomne ligninger
hvorved
         kvotienten udgør én ligning med én ubekendt, som er a,
         der så kan beregnes


Svar #2
24. februar 2010 af skolet (Slettet)

det forstår jeg ikke lige..

altså hvordan beregner jeg a og b ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. februar 2010 af mathon

       324 = b·a7
       34 = b·a4                      som ved division giver

       (324/34) = a3

       a = (324/34)1/3 = 2,1201
      

...............

a7/a4 = a7-4 = a3
 


Svar #4
24. februar 2010 af skolet (Slettet)

okay, mange tak ;)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.