Matematik

HJælp til uden hjælpe midler

24. februar 2010 af fissankp (Slettet) - Niveau: A-niveau

EN Linje L er givet ved 2x-y+1=0

bestem en ligning for den linje der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3)

Kan ikke rigtig komme i gang håber på noget hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

"bestem en ligning for den linje der står vinkelret på l og går gennem punktet P(4,3)"

=

bestem en ligning for linjen m med hældningskoefficient -(1/2) gennem punktet P(4,3)
 

.....................

produktet af to ortogonale linjers hældningskoefficienter er -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af Lukka (Slettet)

En normalvektor til L er (2,-1). Tværvektoren til denne er (1,2) og er normal vektor til den nye linie der får ligningen x+2y+s =0. Indsæt nu P(4,3) som  x og y og find s. Voila!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2010 af mathon

...to fremgangsmåder
med
         overensstemmende resultat


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2010 af PeterValberg

Du skulle gerne ende med et resultat, der siger:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2010 af mathon

identisk med

                    y = -(1/2)x + 5


Skriv et svar til: HJælp til uden hjælpe midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.