Matematik

Vektorregning - specifikt spørgsmål

28. februar 2010 af Blomsterpige1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg er lige begyndt på mat a, og har et specifikt spørgsmål vedr. vektorregning som jeg håber nogen kan hjælpe med.

Spørgsmålet lyder.. Lad la->l = 2 og lb->l = 3

Bestem længden af 2a-> + 4b->

Er der nogen der kan forklare hvordan man gør det? Bogen foreslår at jeg regner (2a-> + 4b->)2 ud. Jeg kan godt se logikken, men ved ikke lige hvordan den skal gribes an? på forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Har du ikke også a·b eller vinklen mellem a og b så du kan regne skalarproduktet ud ? Der mangler i hvert fald noget for at du kan finde et resultat. Du skal blot udføre den foreslået kvadrering. De almindelige regneregler for kvadratet på en to leddet størrelse gælder også her.


Svar #2
28. februar 2010 af Blomsterpige1 (Slettet)

Nårh jo, vinklen mellem a og b er 60. Hvordan skal jeg da gribe den an? Kan du evt. starte regnestykket? mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2010 af mathon

                  |2a+4b|2 = (2a+4b)2 = 4a2 + 16b2 + 16·a·b = 4a2 + 16b2 + 16·a·b·cos(30º)


Skriv et svar til: Vektorregning - specifikt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.