Kemi

forsøg

28. februar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg har lavet forsøg med bestemmelse af ethansyreindholdi husholdningseddike ved en potentiometrisk titrering

skriver lige lidt om forsøget ned først

kemikalier: husholdningseddike 5% , ca. 0.1 M natriumhydroxid-opløsning, buffer-opløsninger med PH=7.00 og PH=4

forsøget:

hent en PH-meter med stativ og elektrode. stil elektroden i stativet og nedsynk den i noget demin. vand i et bægerglas. elektroden skal have  nogle min til at komme sig.                                                                                                                afpipette med fuldpipetter 10 mL husholdningseddike ned i en 100mL målekolbe og fortynd med demin.vand op til de 100mL.vend målekolben  med prop nogle gange (for at gøre opløsningen homogen)nu er ethansyren fortyndet 10gange.afpipetter med fuldpipette 20ML af den fortyndede opløsning og overfør til bægerglasset.tilsæt ca. 30mL demin.vand.kalibrer pH-meteret med de to puffer-opløsning ved samme metode som tidligere vist.pH-meteret er kalibreret indtil der slukkes for strøm(må ikke slukkes før man er færdig) i det 100mL bægerglas hentes til natriumhydroxid-opløsning .buretten fyldes med natriumhydroxid-opløsning og nulstilles. bægerglasset stilles på magnetomrøreren og titrering kan begynde.

spørgsmål

1)  beregn stofmængden af ethansyre i målekolben og derefter af ethansyrei den oprindelige volumen husholdningseddike der blev udtaget med fuldpipette,beregn også den molære koncentration af ethansyre i husholdningseddike.

2)omregn den molære koncentration af ethansyre fra mol/L til g/L. omregn til slut dette tal til masse%  idet det antages at massefylden  af husholdningseddike ved 20grader er 1.0g/mL


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

2)
             p = (c·M/d)·100%
når
     p er masseprocenten
     c er molariteten, [c] = mol/L
     M er molmassen, [M] = g/mol
     d er densiteten, [d] = g/L
 

    


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2010 af mathon

1.

     du har ikke oplyst , hvor mange mL titrator, der er anvendt


Skriv et svar til: forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.