Kemi

maximal masse??

03. marts 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

min opgave lyder:
 

En simpel metode til fremstilling af hexaamminmagnesiumchlorid er at blande helt tørt magnesiumchlorid med ammoniak, som vist i reaktion 1:
MgCl2(s) + 6NH3(g) → Mg(NH3)6Cl2(s)
 

1,0 g magnesiumchlord anbringes i en beholder med overskud af ammoniak.
Beregn massen af hexaamminmagnesiumchlorid, som maksimalt kan dannes i beholderen.
Beregn volumenet af den mængde ammoniak, der forbruges ved 1,0 bar og 25 °C.

Ved opvarmning af brintpiller frigives ammoniakmolekylerne i flere trin. Ved 400 K frigives de første fire ammoniakmolekyler på én gang som vist i reaktion 2:
 

Ng(NH3)6Cl2(s) → Mg(NH3)2Cl2(s) + 4NH3(g)
 

Vis, at ?H^θ er 55 kJ / mol *K for reaktionen. Benyt bilag 1 fra opgave.

Når brintpiller anbringes i en lukket beholder ved 400 K, forløber reaktion 2 til ligevægt.
 

Beregn partialtrykket af ammoniak i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.

på forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Darwin (Slettet)

Har du selv nogen bud?


Svar #2
03. marts 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

nej, jeg har ikke rigtig nogen formler eller andre opgaver jeg kan bruge


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2010 af Darwin (Slettet)

nMgCl2 = m/M = (1 g)/(95.2 g/mol) = 0.01 mol

m[Mg(NH3)6]Cl2 = (0.01 mol)(203.3 g/mol) = 2.14 g

V = nRT/p = (0.06 mol)(8.3145·10-2 (L·bar)/(mol·K))(298.15 K)/(1 bar) = 1.5 L

ΔHº = ∑(ΔfHprodukter) - ∑(ΔfHreaktanter) = ΔfH([Mg(NH3)2]Cl2(s)) + 4·ΔfH(NH3(g)) - ΔfH([Mg(NH3)6]Cl2](s))

K = pNH34 = e-ΔHº/RT


Skriv et svar til: maximal masse??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.