Matematik

eksponentiel udvikling fordoblingskonstant

04. marts 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået følgende:

find fordoblingskonstanten for ligningen:

f(x) = 12*e^4x

der har jeg så fundet frem til at jeg skal bruge: log(2)/log(a)

men så får jeg: 0,17/x

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af peter lind

For at bruge log(2)/log(a) skal du først have fundet et a. En fordoblingskonstant kan ikke indeholde x. Den kan du finde af e4x = (e4)^x. Det bemærkes at du også kan bruge den naturlige logaritmefunktion i stedet for 10-tals logaritmen. Det er nemmere her.

Du kan også finde fordoblingskonstanten Δx af  f(x+Δx) = 2*f(x)


Svar #2
04. marts 2010 af annarosenvang (Slettet)

nej det passer ikke jeg har brugt:

ln(2)/k

hvor k jo så er 4

og får derfor: 0.17


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.