Matematik

Hjælp til to 2. gradsligninger!

18. marts 2010 af Trisse95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Er der ikke en som kan forklare mig hvordan man løser disse to 2. gradsligninger?

4y + 3 = 4y^2

x - 1/2 = 4

Jeg har prøvet at finde diskriminanten og derefter sætte det ind i formlen, men kan ikke få dem rigtigt :s

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af ping317 (Slettet)

det er ikke andengradsligninger.


Svar #2
18. marts 2010 af Trisse95 (Slettet)

Hvad er det så? Og hvorfor ikke komme op med noget konstruktivt i stedet for det der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2010 af ping317 (Slettet)

Det er konstruktivt. Bare løs dem som almindelige ligninger. Jeg gidder ikke lave opgaverne for dig, det er dine lektier, men jeg vil godt vejlede dig så du kan finde ud af det. Du lærer ikke noget af at andre laver opgaverne for dig!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første ligning er en 2.-gradsligning. Brug den sædvanlige løsningsformel. Kvadratroden kommer ud som et pænt helt tal.

Den anden ligning er en simpel lineær ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 I den første skal du bare trække 4y^2 fra på begge sider så den kommer til at se "normal" ud:

-4y^2+4y+3=0

Og så finde d, osv. :)


Skriv et svar til: Hjælp til to 2. gradsligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.