Matematik

Eksponentiel udvikling

20. marts 2010 af skolet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
jeg har lidt problemer med en opgave, jeg kan ikke få det til at passe.
Opgaven lyder sådan:
En eksponentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punktet (7,58) og den vokser med 32 % når x vokser med 3.
bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. marts 2010 af peter lind

Funktionen er af formen y= b*ax. Betingelserne betyder at  58=b*ax og 1,32*b*ax = b*ax+3 I den sidste ligning forkort med b*ax og du har en ligning til bestemmelse af a. Brug derefter den første ligning til at finde b


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

f(7) = 58, f(10) = 58+0,32*58, desuden er den eksponentielle funktion fastlagt som f(x)=ax


Svar #3
20. marts 2010 af skolet (Slettet)

Til peter lind.

så er jeg kommet så langt, men jeg ved ikke hvilke tal jeg skal indsætte?
gider du ikke hjælpe mig færdig med den ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2010 af peter lind

Jeg var vist lidt for hurtig med den første af ligningerne. Der skal stå 58=b*a7


Svar #5
21. marts 2010 af skolet (Slettet)

jeg er lost..
er du sød at lave hele udregningen for b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. marts 2010 af peter lind

Gang ligningen i #4 med a-7. eller divider med a7


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2010 af mathon

 ...eller skrevet 

                                  y2/y1 = aΔx

                                  1,32 = a3

                                  a = 1,321/3 = 1,09696

                                  b = 58/1,096967 = 30,3451

                                  f(x) = 30,3451·1,09696x

                                


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.