Matematik

Sidelængden i to terninger beregnet udfra forskel i rumfang

21. marts 2010 af millehunden (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En terning har en sidelængde der er 3 gange størrere end den anden. Forskellen i rumfang er 1664 cm³.

Hvordan finder jeg sidelængderne på de to terninger ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald sidelængden i den mindste tergning for x. Sidelængden i den store terning er da 3x. Beregn rumfangene af de to terninger og find forskellen mellem de to rumfang og sæt det lig med 1664 cm3 . Det skulle give dig en ligning til bestemmelsen af x og dermed også 3x. Bemærk, at 26 går op i 1664, idet 1664 = 26*64 = 26*43 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af Isomorphician

Opstil to ligninger med to ubekendte:

(i): 3s = S

(ii): S3 - s3 = 1664

hvor s er sidelængden i den mindste terning og S er sidelængden i den største terning.


Skriv et svar til: Sidelængden i to terninger beregnet udfra forskel i rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.