Matematik

Søger formel!!

26. marts 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg søger en formel, som kan beregne solhøjden udfra solens deklination måned for måned.

Jeg ved selvfølgelig godt at solhøjden er større i juli end i januar, men mangler som sagt en formel, som kan beskrive højden ret eksakt


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2010 af peter lind

sin(h) = sin(φ)sin(δ)+cos(φ)cos(δ)cos(t) hvor φ er geografisk bredde, δ er deklinationen og t er timevinklen.

Ved solens kulmination (t=0) reducere dette til h=90º-φ+δ

Der er ikke taget hensyn til lysets brydning i atmosfæren.


Svar #2
26. marts 2010 af Pthomas (Slettet)

Tak Peter!

Kan du måske referere til en side, hvor den generelle teori er beskrevet!? - Kunne nemlig godt bruge lidt mere viden omkring enmet


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2010 af peter lind

Jeg har formlen fra skriv og rejse kalenderen; men der er ikke nogen teori der. Du skal søge på sfærisk geometri og himlens koordinatsystem.


Skriv et svar til: Søger formel!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.