Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej igen.

Har løst 3 ligninger med  3 ubekendte

(0-a)^2+ (0-b)^2= r^2
(275-a)^2+ (250-b)^2= r^2
(550-a)^2+ (0-b)^2= r^2
 

Når jeg løser denne på lommeregneren får jeg:

r= -276,25 ∧a=275 ∧b=-26,25 ∨ r=276,25 ∧a=275 ∧ b=-26,25

Det er disse 3 værdier jeg skal bruge:

r=276,25 ∧a=275 ∧ b=-26,25

Har tegnet den ind i graph og får det jeg skulle bruge.

Men hvis jeg bruger:

r= -276,25 ∧a=275 ∧b=-26,25 sker der intet. det er som om den negative radius ikke genkendes. kun når den er positiv. Hvorfor egentlig det?

På forhånd tak!

Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af jesperher (Slettet)

din ligning er cirklens ligning.. der kan radius ikke være negativ da radius er en længde..

men også fordi, r står opløftet i 2., hvis du ganger den ud, får du -*- som gir +, så (-276.25)^2 = 275^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2010 af MN-P (Slettet)

#1 linie 2

Dette betyder da bare at der burde tegnes en graf magen til den første.


BigDaddy89

Har du prøvet at tegne grafen med r= -276,25 ∧a=275 ∧b=-26,25 på en ren skærm, så den anden graf ikke også kommer frem?

 P.s. Har du husket -parenteserne?  dumt sørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Hvad er det egentlig for en funktion du tegner graf over?

Du starter med 3 ligninger med a,b og r som ubekendte.

Hvilke variable bruger du i din funktion?


Svar #4
28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 #1

Ja tænkte nok det bare var en længde og den ikke kunne være negativ.

#2

Ja sådan tænkte jeg også, men dette er ikke tilfældet.

Ja har prøvet med negativ radius.

Jepp paranteserne er med.

Har vedhæftet billeder med radiusen negativ og positiv.

#3

Det er tre punkter jeg har valgt cirklen skal gå igennem.

A:(0,0)   B:(275,250)    C:(550,0)

Vedhæftet fil:billede1.jpg

Svar #5
28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 og så billede 2.

Vedhæftet fil:billede2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Beklager, jeg kan kun se et par reklamer, der hvor grafen skulle være.

Hvad er det for en funktion du gerne vil se?

f(x)= ??


Svar #7
28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

#6

Som jeg startede med at fortælle så kunne jeg ikke forstå at man ikke kunne bruge en negativ radius? Det var jo en af to løsninger TI89 kom med.

f(x)=√(-276,25^2-(x-275)^2)- 26,25


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - Når du stiller det op sådan, så skal argumentet til kvadratroden jo være ≥ 0. Som du har skrevet der her er det altid < 0, fordi du skal have en parentes omkring (-276,25) før du kvadrerer det; derfor vil din lommeregner ikke tage kvadratroden.


Svar #9
28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Jeg må da være en klovn.. :D

Havde placeret den efter "^2" i Graph.. 

Sådan her: f(x)=sqrt((-276,25^2)-(x-275)^2)- 26,25

Skulle have været sådan her: f(x)=sqrt((-276,25)^2-(x-275)^2)- 26,25

Beklager meget ! :)


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.