Matematik

eksponentiel funktion - muligt med exp(x)?

10. april 2010 af xMichax (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle!

Jeg er i gang med en matematikopgave om afgifter. I opgaven står der, at vi ud fra et bilag, skal vise at afgiften på en bil med god tilnærmelse afhænger eksponentielt af benzinforbruget målt i km/l.

Jeg har vedhæftet en fil med x og y værdierne + min funktion, som hedder f(x)=1097,7e-0,201

Kan dette være muligt? Jeg ved ikke rigtigt om exp(x) har lov til at være der + at det der '' med god tilnærmelse'' forvirrer mig lidt. 

På forhånd tak!

M


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af peter lind

Du har ikke vedlagt nogen fil og din funktion ser mærkeligt ud. Jeg vil gætte på at du skal fortage en regressionsanalyse på dine data. Resultatet fra regressionsanalyse skulle også angive et tal, der fortæller om det er en god model. Ellers kan du lave en graf med den funktion, du har fundet frem til samt dine data.


Svar #2
10. april 2010 af xMichax (Slettet)

 Ja jeg synes også selv at det ikke ser helt godt ud, derfor spørger jeg.. Filen er der nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2010 af peter lind

Det siger mig ikke så meget. Er den graf  grafen for en funktion, du har fundet ved brug af regressionsanalyse ?. Hvis det skal være en eksponentiel funktion skal funktionen være af formen  y = b*ax eller y = a*ek*x.


Svar #4
10. april 2010 af xMichax (Slettet)

 Okay, men kan selv se at det noget vrøvl jeg har skrevet. Det er også derfor jeg selv er så forvirret :)

Jeg har nu sat tallene ind i min lommeregner, og funktionen kommer til at hedde 1097,66*0,18134x

Det ser noget mere rigtig ud vil jeg mene ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2010 af peter lind

ja. det gør det.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion - muligt med exp(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.